Sociale medier:

Instagram Facebook YouTube Twitter Snapchat

Sammen udvikler vi vores talenter

Humanitært iværksætteri

Humanitært iværksætteri er et nyt fag, som alle elever på Hald Ege har 2 lektioner om ugen samt i et par temadage og en projektuge.

Læs mere »

Talentudvikling

Ønsker du at læse lidt om hvordan vi udvikler talenter på efterskolen? Så klik dig ind her.

Læs mere »

Køkkenet

Kosten


Sammen udvikler vi vores talenter – er nøgleord for vores efterskole, som der sættes en stor ære i at underbygge i køkkenet.

På Hald Ege Efterskole følger vi tidens norm for ernæringssammensatte måltider. Kosten er alsidig, varierieret og smagfuld, og vi går op i, at vores elever har mulighed for at holde et stabilt blodsukker i løbet af dagen. Vi ved, at der kræves meget fysisk af eleverne – også idrætseleverne med træning og en masse kampe.

Det sørger vi for at underbygge i planlægningen af måltiderne for en hel dag.

Vi har tilbud om 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider i løbet af en dag, og der vil altid være rigelige mængder af frugt. Kosten vil som udgangspunkt være rig på fibre, de gode kulhydrater, sunde fedtkilder samt protein i form af kød, fisk, eller bønner. Vi serverer økologisk skummetmælk til morgen- og aftenmåltiderne. Vores hjemmebagte brød er 97% økologisk fremstillet, og vi sætter en stor ære i at lave alt vores mad fra bunden; vi bruger masser af friske råvare. Vi er bæredygtige og køber dansk, når vi kan og er meget opmærksomme på madspildsproblematikken.

Sådan ser en dag ud:

Kl. 07.15:

Morgenmad:

Økologisk skummetmælk, skyr, yoghurt, frugt, udblødt tørret frugt, havregryn, havrefras, hjemmeristet müsli, havregrød, speltgrød, brød, skæreost, pålæg, agurk, peberfrugt, gulerødder, hjemmelavet marmelade, frisk frugt, kaffe og the.

Kl. 10.00 og 14.30: 

Mellemmåltider:

F.eks. hjemmebagt knækbrød, grøntstave, tundressing, morgenbrød, rørt skyr, rugbrød, pålæg og meget andet.

Kl. 12.00: 

Middag:

Varmt måltid – varierende – og altid med forskellige former for salat og tilbehør til.

Kl. 18.00: 

Aftensmad:

Økologisk skummetmælk. Salat eller grønt, rugbrød, forskellige slags pålæg – en slags fiskepålæg, evt. lun leverpostej, suppe og tærter.

Kl. 21.00: 

Aftenkaffe:

Mandag, tirsdag, torsdag serverer vi boller, knækbrød eller evt. rugbrød.

 

I weekenderne er det ofte andre tider og et andet program afhængig af,  hvor mange elever vi har hjemme, så derfor også variationer i ovennævnte.

Til brunch kl.9:30 serveres: Varm leverpostej, pandekager, forskellige oste, boller, rugbrød, æg samt diverse morgenmadsprodukter og ofte juice og pålægschokolade, samt hvad vi ellers finder på af lækkerier.

Aftensmåltider er forberedt af køkkenet, og der indgår ligeledes en dessert om lørdagen.

Særlige aftaler: 

Særlige aftaler kan indgåes i forhold til allergi og lignende. Vi har en bred, faglig erfaring inden for glutenallergi, lactosefri kost, diabetes, nødeallergi osv., så i god dialog og samarbejde med os har du mulighed for at få underbygget dit daglige behov.

Også hvis du er vegetar eller af anden religiøs overbevisning, imødekommer vi dette – f.eks. med alternativer til kød og tilbud om retter, hvori der ikke indgår svindekød.

Mad på Hald Ege Efterskole

Skolens køkkens kontrolrapport – smiley – offentliggøres ved at klikke her.

Snapchat