Svømning

Brænder du for svømning? Så prøv vores nye svømmelinje!

Har du lyst til at blive så god en svømmer som overhovedet muligt? Og har du lyst til at kombinere dine sportslige ambitioner og personlige udvikling i et stærkt efterskolefælleskab?  Så er den nye svømmelinje på Hald Ege bestemt en mulighed. Du indgår i et seriøst og målrettet idrætsmiljø, hvor et holistisk menneskesyn med fokus på det hele menneske er en væsentlig del af efterskolens dannelsesprojekt.

Hos os bliver det muligt for dig både at have et højt ambitionsniveau i forhold til svømning, skolegangen og hele efterskoledelen. Vi skal have det bedste frem i hinanden – både konkret i svømmeundervisning og i de boglige fag. Men også når vi dannelsesmæssigt trækker hinanden steder hen, vi ikke kan komme på egen hånd – steder som gør os til større mennesker.

Skolen tilpasser sig i vid udstrækning svømmesæsonen, fordi vi ved, at det er vigtigt for dig og har den højeste prioritet. Du kan sagtens få et fuldt og godt efterskoleophold uden om træningstiderne, stævner, sæsonens rytme osv. Vores svømmelærer er Peter Fuglsang.

Har du lyst til at høre mere om svømninglinjen?

I tæt samarbejde med Viborg Svømmeklub

Du indgår i Viborg Svømmeklubs træningsramme for junior- og seniorsvømmere sammen med dine linjefagslærere og efterskolekammerater. 

Du har ydermere mulighed for at blive en integreret del af et af de to junior/seniorhold i Viborg Svømmeklub. Alt afhængig af dit niveau og ambitionsniveau vil du blive tilbudt en plads på enten klubbens VS1- eller VS-Sprint-hold. Kontakt i øvrigt linjeansvarlig og vores svømmelærer Peter Fuglsang for at høre mere om dette tilbud, og hvilket hold, vi skønner passer til dit niveau og ambitioner:

  • VS Sprint: Træning 4-5 gange ugentligt. Træningen er baseret på teknisk træning og HIIT (højintens intervaltræning) – læs mere på klubbens hjemmeside her.
  • VS1: træner 7-8 gange ugentligt. Træningen er differentieret i forhold til primærdistance & speciale discipliner – kontakt linjeansvarlig Peter Fuglsang for at høre om muligheden for at komme i betragtning. Læs mere om Elite på klubbens hjemmeside her.

Træningsplaner og træningslejre

I Viborg Svømmeklub bliver du en del af deres sportspsykologiske koncept, hvor du får specifik undervisning i Team Danmarks sportspsykologiske model og bliver en del af et procesorienteret miljø.

Du bliver en del af Viborg Svømmeklubs tekniske og biomekaniske screeningskoncept i samarbejde med Jacob Iversen og en del af træningsplanen for det hold, du er en del af. Dette inkluderer deltagelse i træningslejre og træningsarrangementer. Træningsplanen følger Svøms terminer med topninger til DMK-J, Danish open og DML-J.

Du repræsenterer som udgangspunkt din nuværende klub.

Er du interesseret i vores svømmelinje? I fald vil du, når du har tilmeldt dig blive inviteret til en optagelses- og afklaringssamtale, så vores og dine egne forventninger kan komme i vatter. 

Besøg skolen

Linjer