Xterra

Er du vild med multisport og klar til at dyste mod dig selv og andre?

Er du vild med multisport og klar til at dyste mod dig selv og andre? Er du konkurrenceminded og seriøs omkring din træning?

Hald Ege Efterskole har indgået et samarbejde med XTERRA Nordic, hvor vi deltager i stævner, og er selv arrangør.

Du har mulighed for at blive udfordret på din udholdenhed, viljestyrke og mærke adrenalinen pumpe i kroppen, når du sammen med de andre på holdet deltager i blandt andet DM i XTERRA.

XTERRA er en blanding af off-road disciplinerne open water svømning, mountainbike og trailløb.

Dollerup Bakker ved Hald Ege Efterskole er det perfekte terræn til MTB og trailløb; og svømningen træner vi i Hald sø og i svømmehallen.

Har du lyst til at høre mere om xterralinjen?

Det perfekte terræn

XTERRA er et linjefag, hvor du kan teste dig selv – derfor skal du også deltage i de stævner og løb, skolen er meldt til.

Undervisningen læner sig op ad Team Danmarks aldersrelateret træningskoncept (ATK 2.0) læs mere her http://www.e-pages.dk/teamdanmark/147/html5/ – dvs. at træningen er meget alsidig og samtidig velovervejet og seriøs.

Omdrejningspunktet er udholdenhedstræning pakket ind i motiverende øvelser, og det vil forbedre både teknik og performance.

Derfor laver vi ikke kun XTERRA/triatlon på linjen, men blander det med den alsidige adventure træning – omdrejningspunktet bliver altid udholdenhed, teknik og styrke.

Det er en god ide, at du kan svømme 400 meter, cykle 20 km og løbe 5 km ved opstart.

Om du er begynder eller erfaren har ikke den store betydning. Vi forventer, at du er engageret og har viljen og modet til at rykke dine grænser. Du må gerne medbringe egen mountainbike, men det er ikke et krav; samt egen våddragt.

Vi har eget cykelværksted, hvor vi holder cyklerne i tip-top stand.

Adventure race

Adventure race har sammen med den fysiske del også fokus på samarbejde og holdånd. Udover at du træner for at være i god fysisk form, så vil du samtidig få undervisning og øvelser i samarbejde.

Når vi deltager i adventure races er det vigtigt, at vi er gode til at blive presset fysisk og samtidig bevare overblikket og kan overskue udfordringerne i de forskellige aktiviteter.

Du vil blive udfordret mentalt, og vil opdage, at du er i stand til at klare mere, end du tror. Når du er kommet til tops i det højeste træ, kæmpet dig igennem Hald Sø, dine ben er syret til efter en MTB tur i skoven omkring Hald Ege og Dollerup bakker, så mærker du, at du lever, dine grænser er rykket, og du er tanket op på selvtillidsbarometeret!

Adventure races indeholder elementerne fra XTERRA. Derudover klatring, orienteringsløb, kano, kajak, rapelling og meget mere af samme skuffe. Aktiviteterne kombineres til et løb, hvor man som hold konkurrerer på tid. Vi deltager i konkurrencer med andre efter- og højskoler.

Op til adventure races træner vi i de forskellige discipliner. I teambuildings øvelserne træner vi i at gøre hinanden gode og skabe tillid til hinanden. Dvs. vi arbejde med de mentale værktøjer, der vil forøge din præstation Tilliden er en vigtig del af adventure races, og at vi som hold ved, hvor vi mentalt har hinanden. På den måde kan vi yde vores bedste både som hold og individuelt.

XTERRA – Adventure er den totale atletuddannelse for dig der elsker at konkurrere, løbe, svømme og cykle.

På skolen har vi tilknyttet en fysioterapeut.

Er du interesseret i vores xterralinje?

Besøg skolen

Linjer