Kom og oplev

atmosfæren

Book rundvisning

Højskole
-10ende

Projektledelse. Humanitært Iværksætteri. Og en hel masse andet.

Se her!


Verdensklasse
-10ende

Verdensklasse med fokus på krop, sundhed, design og teknologi.

Se her!

Nej vel – sikke noget vrøvl. Og så alligevel. Vi har i hvert fald nu på Hald Ege ikke bare sat os følgende 8 mål for elevernes dannelse men besluttet, at vi i undervisning og samvær vil styre efter dem! Konstant have os dem for øje. Kendes på dem og efterfølgende evaluere skoleåret, elevernes udbytte og vores egen formåen i lige netop disse mål. Dælme så. Eleverne skal i løbet af et efterskoleår

  1. Opleve, at man i livet, skønt vi er ubetinget frie, er helt afhængige af andre. Og at andre er afhængige af en. Og at det først og fremmest er godt.

 

  1. Være sig sin betydning for andre bevidst og lade det være bestemmende for, hvordan man reagerer i forskellige situationer. Den etiske fordring…

 

  1. Opleve, at det er sært livgivende at gøre noget for andre – for de andre, naturligvis men også for en selv. Og at jo mere man investerer, desto mere får man. Og at næstekærlighed godt kan defineres som det at give mere, end man behøver.

 

  1. Få lyst til at engagere sig i og tage ansvaret for fællesskabet – både det lille på efterskolen men også det store – samfundet. Og erfare, at verden er langt større end en selv her og nu. Og at det vil man gerne aktivt være en del af.

 

  1. Opnå social gennemslagskraft – at sætte sig tydelig igennem overfor andre – ikke altid og hele tiden, men når man selv synes, at det skal man.

 

  1. Lære altid at møde andre med åbenhed og en viden om, at det har værdi, hvad hver enkel kommer med. Og også vide, at det naturligvis også gælder i forhold til det, man skal kommer og bidrager med.

 

  1. Erfare, at alt fremmed, alt det, man ikke kender til, rummer en mulighed: For at blive grebet, klogere og få sit liv gjort større og rigere. Og at den erfaring kun kræver en ting: Åbenhed forstået som lysten til at blive forstyrret, skubbet til.

 

  1. Mærke – også på egen krop og i hovedet – at det skal kunne betale sig at gøre sig umage. Og at det er godt at vide noget – sætte sig ind i ting. Bestandig blive klogere. Jo mere man ved……